Selecteer een pagina

Als het gaat om woningverbetering denken veel kostenbewuste huiseigenaren aan al het “groen” dat ze zullen uitgeven. Tegenwoordig kunnen ze echter ook nadenken over een ander soort groen – “groen” bouwen.

Met stijgende energieprijzen en staten die voorschriften aannemen die producten verbieden die schadelijke dampen uitstoten, is milieuvriendelijk bouwen een hot item geworden.

Hier zijn een paar groene producten of projecten om te overwegen.

* Lekkende leidingen kunnen verantwoordelijk zijn voor 30 procent of meer van de energieverspilling. Kitten rond deuren, ramen, lijsten, plinten en ventilatieopeningen is een gemakkelijk en goedkoop project. Kies een hoogwaardig product dat voldoet aan de voorschriften voor vluchtige organische stoffen, of VOC’s, die de ozonlaag aantasten. Bijvoorbeeld,

Polyseamseal All-Purpose Adhesive Caulk heeft een VOC gehalte van 3 procent en biedt een overschilderbare, snel drogende, langdurige afdichting.

* Klaar om dat mooie dek aan te vullen? Kleine reparaties nodig? Kies dan een lijm die gemakkelijk en veilig te gebruiken is, zoals Loctite Exterior Power Grab constructielijm.

De op latex gebaseerde formule stoot geen VOS uit en heeft een aanvangshechting die negen keer sterker is dan traditionele constructielijmen. Bovendien is het gemakkelijk te verwerken voor binnentoepassingen omdat het weinig geur heeft, overschilderbaar is en met water kan worden schoongemaakt.

* Ben je klaar om je bevelsiding te vervangen? Let bij het kiezen van je bevelsidingmateriaal op de isolatiewaarde en de hoeveelheid onderhoud die het vereist. Bevelsiding van natuurlijk cederhout, bijvoorbeeld, lijkt misschien een “groene” keuze, maar heeft een lage isolatiewaarde en moet regelmatig geschilderd worden.

Ge├»soleerde vinyl bevelsiding, zoals CraneBoard Solid Core Siding, is een energie-effici├źnte oplossing. Het heeft een schuimrug en isoleert beter dan hout, vezelcement of traditionele vinyl bevelsiding.

* Een van de meest voor de hand liggende manieren om een huis milieuvriendelijker te maken is minder elektriciteit gebruiken. De grootste elektriciteitsvreters zijn apparaten en verlichting. Koop Energy Star apparaten en vervang gloeilampen door compacte fluorescerende lampen om de vraag naar elektriciteit snel te verminderen.