Selecteer een pagina

Wie denkt dat het internet alleen maar een plaats is voor snelle socialisatie, e-business en virtuele recreatie kan beter twee keer nadenken.

Het internet kan je ook helpen mogelijkheden te ontvouwen waar je je bekwaamheid in het zelf ondernemen kunt ontdekken. Welke dingen? Praktische dingen waar je misschien nooit de moed voor hebt opgebracht, omdat je niet weet hoe je ze moet aanpakken.

Waarom denk je dat er verschillende mensen zijn die investeren in het kopen van doe-het-zelf boeken of die het doorbladeren van literatuur in de boekwinkel en de bibliotheek verduren om stukjes te leren van dingen waarin ze geïnteresseerd zijn? Of die van de ene naar de andere persoon gaan om hun ervaringen te horen over bepaalde projecten of zaken die ze hebben aangepakt?

Want slimme mensen willen leren. Want met kennis komt kracht en zekerheid van succes. Slimme mensen weten dat als ze zelf dingen ondernemen, ze voldoening zullen bereiken en tegelijk tijd en geld besparen.

Laten we zeggen dat je je saaie tuin wilt veranderen in een aantrekkelijk en ontspannend groen. Huur je dan meteen een tuinman in en laat je hem zijn gang gaan omdat je geen idee hebt hoe je moet tuinieren en omdat hij toch de expert is? Hoe kun je zijn aanbevelingen goed- of afkeuren als je niet begrijpt wat werkt en wat niet? Weet je dat je de tuinaanleg zelf kunt doen – van ontwerp tot het eigenlijke werk – en misschien iemand alleen opdracht kunt geven om je met de taak te helpen?

Er zijn verschillende dingen die je zelf kunt doen om je huis te verbeteren. Een patio bouwen. Een serre bouwen. Een deur ophangen. Een houten vloer leggen op je nieuwe terras. Leg een tapijt in je slaapkamer.

Of onderneem hobby’s die je tijd optimaal benutten, in plaats van die te verspillen door te proberen te leren zonder de essentie te kennen. Speel gitaar en maak muziek. Oefen op de juiste manier om fit te blijven. Bestuur de motorfiets en ga op reis. Leer goochelen en verbaas je vrienden.

Of neem je studie of bedrijven serieus, zodat je meer kunt bereiken of verstandiger kunt investeren. Repeteer voor een examen volgens enkele beproefde strategieën. Kies een makelaar met behulp van verstandige tips.

Er zijn veel dingen die je wilt weten. Vind je het niet geweldig dat je ze allemaal van internet kunt leren, gewoon door het onderwerp te kiezen waarin je geïnteresseerd bent? Dat betekent bevrijd zijn van het gedoe en de stress van het moeten bladeren in slaapverwekkende teksten uit boeken. Dit betekent ook dat je niet moeizaam informatie hoeft te verzamelen uit verschillende bronnen, die meestal tot verwarring leiden door hun vaak tegenstrijdige verklaringen. In duidelijke en beknopte uitleg en presentaties kun je te weten komen wat je moet leren.

Als je jezelf wilt uitdagen, als je die sprong durft te wagen om van de drempel van “wat als ik dit probeer…” de overkant te halen, als je je persoonlijkheid kracht wilt geven, waarom doe je de dingen dan niet zelf? Als je dat doet, zul je ontdekken dat je het inderdaad zelf kunt. Zo’n ontdekking begint met een klik op die knop.