Selecteer een pagina

Als je overweegt huisverbeteringen aan te brengen om je energieverbruik en je energierekening aan te pakken, kun je voor een verrassing komen te staan. De grootste energieverandering is niet wat de meeste mensen denken.

De verrassende huisverbetering die je een hoop geld zal besparen

Er zijn een paar redenen om de energie-efficiƫntie van je huis te verbeteren. Misschien besef je dat we ons milieu belasten en wil je je steentje bijdragen om dit te stoppen. Aan de andere kant ben je het misschien beu om steeds hogere energierekeningen te betalen. Hoe dan ook, je bent klaar om iets te doen, maar je moet even slikken voordat je erin springt.

De meeste mensen denken automatisch dat de grootste kosten van energiegebruik in hun huis de verwarming in de winter en de koeling in de zomer zijn. Vanuit een logisch perspectief lijkt dit zeker logisch. In het geval van energie faalt logisch echter.

Het grootste energieverbruik in je huis is het verwarmen van water. Dit kan op het eerste gezicht verrassend zijn, maar denk er eens over na. Hoe vaak per dag staat de douche of het bad aan? Hoe vaak per week staat de vaatwasser aan? Heb je een zwembad? En een jacuzzi? Elk van deze energiebehoeften telt heel snel op, vooral warm water voor douches en vaatwassers. Het goede nieuws is dat je relatief pijnloze huisverbeteringen kunt aanbrengen om deze problemen aan te pakken.

Het valt niet te ontkennen dat we allemaal elke dag moeten douchen… althans dat hoop ik! Om het energieverbruik van je douche te verbeteren zijn er een paar basisstappen die je kunt nemen. Ten eerste, koop een douchekop met laag debiet. Ze kosten een paar dollar, maar beperken de hoeveelheid water die eruit komt. Hoe minder warm water je gebruikt, hoe minder je boiler hoeft aan te zwengelen. Maak je geen zorgen, je zult geen verschil merken. Ten tweede kun je overwegen een zonneboiler of een tankloos systeem te nemen. Zonne-energie werkt het beste omdat er geen energie van het nutsbedrijf nodig is, maar een tankloze boiler heeft ook voordelen omdat hij geen energie verspilt door overdag steeds weer aan te slaan als je niet thuis bent. Hoe dan ook, stap gewoon over.

Voor vaatwassers zijn er twee oplossingen. Nogmaals, zonneboilers ondervangen het probleem door het water te verwarmen zonder de nutsleidingen aan te boren. Als je daar niet klaar voor bent, neem dan een energiezuinige vaatwasser. Je zoekt een product met een Energy Star classificatie. De classificatie betekent dat de vaatwasser ontworpen is om het energieverbruik te minimaliseren met een besparing van minstens 25 procent ten opzichte van traditionele machines.

Groen worden is lang niet zo pijnlijk als de meeste mensen denken. Kleine veranderingen, zoals de manier waarop je je water verwarmt, kunnen een groot verschil maken voor zowel het milieu als je energierekening.